Eten van eigen grond

Groeien, snoeien, bewegen, creëren, meebewegen met wat de grond en plant nodig heeft. Nagaan waar jij zin in hebt om dit seizoen te eten, onderzoeken welk gewas jouw grond best kan voortbrengen.

Net als in het begeleidersvak is het voortbrengen van voedsel ook een kwestie van afstemmen, je wezenlijk verbinden met de ander. Immers de tuin is net zo’n levend organisme als de mens.

Je goed afstemmen is best een kunst. Welke taal spreek je nu eigenlijk, hoe ‘weet’ je nu wat een plant wanneer nodig heeft. Er zijn muistuin bijbels te over, geeft een mooi vertrekpunt, maar wat nu als je alle kennis en kunde eens loslaat, en je hart het woord laat voeren. Ik kan je vertellen dat dat het tuinieren een stuk leuker maakt!

 

Levenslessen

De tuin leert me geduld en mededogen. Ze leert me te dealen met teleurstelling en incasseren met.. al dat niet wil groeien of domweg opgevreten wordt.

Ze leert me los te laten van verwachtingen, en dat is louterend, want verwachtingen hangen nog wel eens als een juk op mijn schouders. Verwachtingen maken de blik troebel en daardoor kan het hart minder goed zien. Voor niemand handig.

Parallellen zijn er al door velen gemaakt: de ontwikkelingen van een tuin en die van een mens kennen veel overeenkomstigheden. Niet zo gek, we zijn immers onderdeel van de natuur!

In alle trainingen die ik geef (in Nederland) tref je groenten en fruit van eigen grond. 

Op deze pagina deel ik zo mijn gedachten waarvan ik denk dat jij er wat aan kan hebben. 

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Natuur retraites & trainingen

  • Onderzoeken van je terugkerende vraagstukken
  • Verkennen van zones van gewoonten & comfort
  • Ontmoeten van verlangens en nieuwe zin

 

 

 

 Begeleiding

  • Rust en balans in je leven 
  • Zicht op wie jij in je wezen bent
  • Voeling hebben met jouw zelfsturend vermogen

De drie pijlers van waaruit ik werk

Ontwikkeling     Duurzaamheid     Leiderschap

Wie is Jacqueline M. van Zeist

Mijn thuis is de wereld, toch ben ik intussen buitengewoon geworteld geraakt op de historische gronden van Moerheim tussen het Overijsselse Vechtdal en Reestdal. Ben gepassioneerd reizigster te voet of fiets, Scandinavie (Lapland), UK en Canada hebben mijn hart. Verblijf ook graag op het water en hou van tuin en moestuin. Na een loopbaan als milieukundige/ procesbegeleider landelijk gebied binnen de rijksoverheid, bedrijfsleven en diverse kleine NGO's, heb ik in 2006 gekozen om me te bekwamen in het vak van counselor, trainer & menskundig begeleider.

Ik heb veel ervaring op het gebied van ontwikkel- en veranderprocessen, zowel zakelijk als ook privé. Denk daarbij aan loopbaanvraagstukken, re-integratie vanuit ziekte of ander ongemak, omgaan met psychiatrische klachten, zingevingsvraagstukken, begeleiden van hooggevoeligheid (HSP), herstel na burn-out, balans werk-privé.

Voor een volledig en uitgebreid profiel, zie LinkedIn

Laten we kennismaken

Een geslaagd begeleidingstraject staat of valt bij een goede klik. Je op je gemak voelen is natuurlijk een voorwaarde! Daarom bied ik je (gratis en vrijblijvend) een kennismakingsgesprek aan. Vul het formulier in en ik neem contact met je op.