Individuele begeleiding

 
Rust en balans in je leven vinden, zowel werk als privé. Zicht op wie jij in je wezen bent, en wat je verlangens zijn. Voeling hebben met jouw zelfsturend vermogen en de kunst aanleren kapitein van je eigen schip te zijn.

 

Het resultaat
 • meer rust
 • grip en ordening, op zowel ‘de zaak’ als op jouw leven
 • weten wat je kracht is, ontdek wat je drijfveren zijn én hoe deze in te zetten
 • lef & creativiteit durven inzetten
 • vertrouwen op wie je bent en wat je wél kan
 
Counseling, coaching en menskundige begeleiding biedt een helpende hand
 • als je een loopbaanvraag hebt of bent vastgelopen in het werk
 • als je op zoek bent naar je kwaliteiten, talenten of vermogens
 • als je op zoek bent naar werk dat je voldoening geeft
 • als je voor een beslissing staat, maar je weet nog niet waar naar toe te bewegen
 • als je inspiratie nodig hebt voor meer bezieling en passie
 • als je beter en effectiever wilt communiceren
 • als je balans tussen werk en privé meer aandacht behoeft
 • bij het verkrijgen van meer diepgang in je relaties
 
Ik werk vanuit het fundament

Uit welk hout ben jij gesneden, wie ben je in je wezen, wat houd je (on)bewust achter, met welke schaduwen heb jij te maken. En ook; welke vermogens heb jij om in te zetten? En welke professie draag jij in je? Wat heb jij te doen?

 
Vanuit werkgever kan je traject lopen via het
 • Loopbaan onderzoek en advies
 • Re-integratie 1e en 2e spoor
 • Outplacement
 • ‘Voorkomen’ van burn-out

  

Werkwijze

(zowel vanuit werkgever als privé)

Inzicht in je onderzoeksvraag is een belangrijk vertrekpunt, wat speelt er nu precies? Misschien heb je deze vraag al duidelijk, in dat geval kunnen we direct aan de slag. Vervolgens brengen we in beeld wat je obstakels en uitdagingen zijn die jou beletten om te doen wat je graag wilt doen of wat je hebt te doen. De volgende stap is het maken van een plan van aanpak met acties die jou helpen je persoonlijke doelen te realiseren. Hiervoor zet ik verschillende werkvormen in: 1op1 gesprekken, wandelcoaching, associatief werken, systemisch werk, Logosynthese, lichaamsgerichte technieken, kunstzinnige werkvormen en natuurwerkvormen.

Een traject duurt bij mij doorgaans 5-8 sessies van ca. 1,5 uur .

Qua locatie werken we buiten, in een (coachings)ruimte of online via vele vormen van beeldtelefoon (Skype, ZOOM, Facetime). Net wat passend is bij de hulpvraag en wat nodig is om tot ontwikkeling te komen.

De ervaring leert dat het vaak een combinatie is van binnen en buiten.

Tevens ben ik aangesloten als extern coach bij managementcentrum VNO-NCW De Baak waar ik coaching verzorg voor loopbaanontwikkeling & re-integratie profit- en non-profitorganisaties.

  

Intensive

Soms blijkt het nodig om intensiever met jezelf aan de slag te gaan.

Als onderdeel van een traject of wanneer het leven erom vraagt. Hiervoor is een Solo quest, ofwel een queeste van vijf dagen vrij in de natuur.

Twee vormen hiervan zijn intussen een beproefd instrument voor diepgaande persoonlijke ontwikkeling. Essentie van beide is dat je met jezelf vijf dagen ‘in gesprek’ bent. Uiteraard met alle hulp en ondersteuning van mij en mijn collega’s.

Solo quest op een vaste locatie in een bosgebied, aan een kampvuur of houtkachel en onder zeil (afhankelijk van het seizoen en het weer). Dagelijks is er contact (face to face) met 1 van de trainer/coaches. Opdrachten, gesprekken en begeleiding helpen je verder. Voor de rest is er de stilte zodat ook de natuur haar werk kan doen.

Solo quest in de vorm van een hike. Je trekt van (natuur)kampeerterrein naar (natuur)kampeerterrein. Met rugzak voor je spullen. Ook hier overnacht je onder zeil of in een tent. Er is dagelijks contact met opdrachten, gesprekken en de nodige begeleiding.

Ik geloof sterk in een individuele, op maat gemaakte aanpak. Iedere quest is daarom uniek. Jouw doel is het vertrekpunt. Daarom starten we met een intakegesprek. Ik begeleid je om vervolgens tot de kern te komen, de crux bloot te leggen. Hierbij laat ik me inspireren door de natuur, 15 jaar ervaring in het begeleidingsvak, wijsheid van hen die jou zijn voorgegaan en inzet van krachtige en creatieve collega’s.

Wat ik van je vraag is de bereidheid om er vol voor te gaan.

Wanneer:       op aanvraag in de lente, zomer, herfstseizoen.
Waar:             diverse terreinen in Overijssel of Drenthe / diverse routes in Overijssel.
Investering:   € 1.190,- voor 5 dagen inclusief maaltijden, overnachting, begeleiding, materialen, incl. btw (voor particulieren)

Trainingen

  

 • (Leiderschaps) trainingen in bos of open veld
 • Meerdaagse trektochten
 • 'Bosweken' voor individu en teams met ontwikkelvragen

Projecten

 • Onderzoeksleer & werkweken 'belevingskunde' voor middelbaar onderwijs
 • Jaartraject voor jongeren met afstand tot de maatschappij
 • 'Duurzaamheid van binnenuit'

De drie pijlers van waaruit ik werk

Ontwikkeling     Duurzaamheid     Leiderschap

Wie is Jacqueline M. van Zeist

Ik ben Jacqueline van Zeist, woon tussen het Overijsselse Vechtdal en Reestdal, en werk in noord, oost en midden Nederland. Na een loopbaan als milieukundige/ procesbegeleider landelijk gebied binnen de rijksoverheid, bedrijfsleven en diverse kleine NGO's, heb ik in 2006 gekozen om me te bekwamen in het vak van counselor, trainer & menskundig begeleider.

Ik heb veel ervaring op het gebied van ontwikkel- en veranderprocessen, zowel zakelijk als ook privé. Denk daarbij aan loopbaanvraagstukken, re-integratie vanuit ziekte of ander ongemak, omgaan met psychiatrische klachten, zingevingsvraagstukken, begeleiden van hooggevoeligheid (HSP), herstel na burn-out, balans werk-privé.

Voor een volledig en uitgebreid profiel, zie LinkedIn

Laten we kennismaken

Een geslaagd begeleidingstraject staat of valt bij een goede klik. Je op je gemak voelen is voorwaarde. Daarom bied ik je een (gratis en vrijblijvend) kennismakingsgesprek. Vul het formulier in en ik neem contact met je op.